Dank u wel! Uw bericht is ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Sorry! Er is iets mis gegaan. Controleer a.u.b. of alle verplichte velden zijn ingevuld. (Naam en Email adres)
gaucho-1
gaucho-2
gaucho-3

Gaucho Tour

Een kennismaking met de pampas, de gaucho’s en rijke het leven op de estancia

Zo'n 120 km ten noordwesten van Buenos Aires ligt het gauchostadje San Antonio de Areco. Gaucho's zijn de cowboys van Argentinië, met een rijke historie. Zij staan symbool voor het leven op het platteland en hebben het imago van pionier en volksheld. Zij hebben hun eigen klederdracht, manieren en taal en zijn veelal in dienst van een estancia (een grote herenboerderij), waar ze verantwoordelijk zijn voor het vee en de werkzaamheden op het land.

+ info

San Antonio de Areco ligt niet alleen in de Pampa's van Argentinië, maar is ook de hoofdstad van de gaucho's. Elk jaar wordt er op 10-11 november het feest van de traditie gevierd (el dia de la Tradición) en is dit dorpje het middelpunt van festiviteiten. Duizenden gaucho's, uit alle delen van het land, komen in vol ornaat naar dit stadje. Het is gedurende die dagen, één grote parade van mooi uitgedoste mannen en vrouwen. Op deze wijze wordt de traditie van de gaucho's en het plattelandsleven in ere en in stand gehouden.

Rondom San Antonio de Areco zijn ook verschillende estancia's, waar het publiek gedurende een dag het leven van deze gaucho's kan volgen. We nemen je mee naar een van de meest exclusieve estancia. Deze historische estancia herbergt een belangrijk deel van de gaucho geschiedenis en cultuur. De eigenaar van deze estancia is een oud-klasgenoot van koningin Maxima.

Het programma ziet er als volgt uit: we halen je ’s ochtends vroeg op bij je hotel. Met de auto of luxe minibus rijden we in anderhalf uur naar de oude dorpskern van San Antonio de Areco. Op het historische plein drinken we koffie, om vervolgens door te rijden naar de estancia. Op de estancia word je verwelkomd met een drankje en een hapje. Daarna gaan we de estancia en omgeving ontdekken: een wandeling door het zelf aangelegde bos, of je gaat zelf paardrijden. We lunchen aan lange tafels onder de bomen, waar een uitgebreide asado (de Argentijnse barbeque) word geserveerd, begeleid door mooie Argentijnse wijnen. Na de lunchen verzorgen de gauchos demonstraties van hun traditionele activiteiten. Eind van de middag vertrekken we weer richting Buenos Aires, en rond 19.00 uur verwachten we weer terug te zijn in het hotel.

MEETING POINT
We halen u op bij het hotel en zetten je daar ook weer af

TIJDSDUUR
9 uur inclusief koffie- en lunchpauze

TARIEF
€ 175,- p.p. bij 2 personen 
Bij meer dan 2 personen: prijs op aanvraag

INCLUSIEF
Vervoer prive auto of minibus met chauffeur, uitgebreide Argentijnse bbq lunch met wijn, fris en koffie, activiteiten op de estancia  
RESERVEREN 
U kunt het reserveringsformulier invullen, of via whatsapp of telefonisch reserveren op: +54 911 3314-4506