Dank u wel! Uw bericht is ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Sorry! Er is iets mis gegaan. Controleer a.u.b. of alle verplichte velden zijn ingevuld. (Naam en Email adres)
barolo

Wandeltours

Al wandelend kennismaken met de rijke historie van deze stad

Voor de liefhebbers hebben we twee mooie wandelroutes uitgezet. Tijdens deze wandeltochten vertellen wij je alles over de geschiedenis en architectuur, met leuke anekdotes en verhalen. De wandelingen duren ongeveer 2,5 à 3 uur, exclusief een koffiestop in een van de mooie grandcafes, of op een prachtig terras.

+ info

1. WANDELEN VAN PLAZA DE MAYO OVER AVENIDA DE MAYO NAAR PLAZA DEL CONGRESO

We vertrekken van Plaza de Mayo, het beroemdste plein in het centrum van de stad. Sinds Evita Perón het plein van het volksverzet en ook van de ‘dwaze moeders’. Dit plein wordt omringd door grote, pompeuze gebouwen, waaronder het presidentieel paleis (Casa Rosada) en de kathedraal, waar de huidige paus vroeger bisschop was. We vertellen je uitgebreid over de geschiedenis van dit roemruchte plein.

Daarna vervolgt de wandeling over een van de beroemdste avenidas van de stad: Avenida de Mayo. Deze avenue werd ontworpen naar het idee van de Parijse stadsontwerpers en moest Buenos Aires begin 20e eeuw Europees allure geven. We laten je prachtige details van de façades zien, waar de meeste mensen aan voorbij lopen en af en toe gaan we een gebouw binnen om een art-nouveau-hal of antieke lift te bewonderen. Want deze Avenida is voornamelijk om te kijken en te genieten! We dalen tijdens de wandeling af naar het oudste metrostation van Zuid-Amerika (1913) om dit authentieke station te bewonderen.
We wandelen tot het einde van Avenida de Mayo, waar het Plaza del Congreso begint. Aan dit enorme plein vol met pompeuze beelden en fonteinen staat het parlementsgebouw, Congreso Nacional.

Je krijgt tijdens deze rondleiding alle tijd om te fotograferen en vragen te stellen, en we houden een pauze in een van de prachtige grandcafes die deze avenida rijk is.

2. WANDELING VAN PLAZA SAN MARTIN NAAR DE WIJK RECOLETA

Met deze wandeling gaan we door een aantal van de mooiste wijken van de stad, barrio Norte en Recoleta. Recoleta, de wijk waar koningin Máxima is geboren en opgegroeid, wordt ook wel het 'Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd. De start is op Plaza San Martin, een plein vol grote oude bomen en omringd door imposante gebouwen en stadpaleizen. We vertellen je over de geschiedenis van deze gebouwen en de omgeving.
Daarna lopen we via de breedste avenue ter wereld, 9 de Julio, naar de Franse ambassade en komen we in de wijk barrio Norte. Je voelt hier al meteen een hele andere sfeer: minder hectisch, meer groen, brede lanen en grote huizen en chique appartementen.
De wandeling eindigt bij Plaza de la Recoleta waar ook de mooiste en grootste begraafplaats van Zuid-Amerika is. Je krijgt een uitgebreide rondleiding; we vertellen je de verhalen achter de imposante grafmonumenten en eindigen bij het graf waar uiteindelijk iedereen voor komt: dat van Evita. Uiteraard staan we uitgebreid stil bij het intrigerende verhaal van Evita. De begraafplaats wordt omringd door parken, restaurants en terrassen. Zo heb je direct een indruk in welke buurt koningin Máxima is opgegroeid.

MEETING POINT
Wandeling 1: Plaza de Mayo, voor de ingang van de kathedraal
Wandeling 2: Plaza San Martin, bij het monument voor San Martin te paard

TIJDSDUUR
3,5 uur inclusief een koffiepauze

TARIEF
€ 40,- P.P. BIJ 2 PERSONEN
€ 35,- P.P. BIJ 3- 6 PERSONEN
€ 30,- P.P. BIJ 7 OF MEER PERSONEN

RESERVEREN
Je kunt het reserveringsformulier invullen, of via whatsapp of telefonisch reserveren op: +54 911 3314-4506